Amazon Prime op Amazon.nl

Amazon Prime is een betaalde abonnementsservice van de webshop Amazon. Voor een vast bedrag per maand geniet je van fijne extra's. Het membership is ook in Nederland beschikbaar. Wat levert een Prime-lidmaatschap op en hoeveel geld ben je hier aan kwijt?

Amazon Prime in Nederland voordelen en kosten

Amazon Prime kosten

Het Amazon Prime-lidmaatschap kost op dit moment €2,99 per maand. We verwachten dat dit een tijdelijke ‘introductieprijs’ is omdat in andere landen de abonnementskosten een stuk hoger liggen. Het is mogelijk om een gratis proefperiode aan te vragen. Je kunt Amazon Prime dan 30 dagen lang kosteloos uitproberen.

Wie een Prime-lidmaatschap wil afsluiten, kan enkel betalen met creditcard. De webshop Amazon.nl biedt wél iDeal als betaalmiddel, dus zeer vermoedelijk is deze populaire Hollandse betaalmethode snel beschikbaar voor Amazon Prime.

Voordelen van Amazon Prime

Wat krijg je precies voor die €2,99 per maand? Wat ons betreft een heleboel! We zetten de 4 voordelen van Amazon Prime op een rijtje:

 • Altijd gratis bezorging
  Ben je van plan om regelmatig op de bestelknop te drukken op Amazon.nl? Dan is een Prime-lidmaatschap alleen al vanwege de onbeperkte gratis bezorging de moeite waard. De gratis bezorging geldt op miljoenen artikelen, deze zijn te herkennen aan het Prime-logo. Bij Amazon doen ze niet lullig over de bestelwaarde. Of je nu voor €10 of €100 bestelt, je pakketjes komen altijd gratis jouw kant op. Hoe fijn is dat? Daarbij kun je jouw Amazon bestelling nog dezelfde of de volgende dag in huis verwachten. Even ter vergelijking: niet Prime-leden betalen zo’n €2,99 tot €3,99 voor snelle bezorging ongeacht de bestelwaarde.
 • Toegang tot Prime Video
  Na Netflix en Disney + is nu ook de streamingdienst van Amazon beschikbaar in Nederland. Met Prime Video kun je een groot aantal films (ook enkele Nederlandse titels) en populaire Tv-series als The Office en Mr. Robot bingewatchen. Naast het ‘reguliere’ aanbod biedt de streamingdienst ook Amazon Originals en Exclusives waaronder Doom Patrol, Star Trek: Picard en het Britse autoprogramma The Grand Tour van het bekende Top Gear trio.
 • Onbeperkte opslag van foto’s
  Prime leden krijgen onbeperkte opslag voor hun bestanden in Amazon Photos plus 5GB video opslag. Met de gratis app kun je jouw kiekjes op elk apparaat bekijken.
 • Twitch Premium
  Ook voor gamers heeft Amazon Prime zo zijn voordelen. Je ontvangt elke maand exclusieve gratis games op Twitch en gratis ingame-content zoals avatars, upgrades en voertuigen. Daarnaast kun je reclamevrij Twitch kijken.

Ook Amazon Prime gratis proberen? Meld je hier aan!

Amazon Prime Nederland opzeggen

Is Amazon Prime toch niet iets voor jou? Geen probleem, je kunt op elk moment je Amazon Prime-lidmaatschap beëindigen of je gratis proefperiode opzeggen. Ga in jouw account naar Prime-lidmaatschap. Hier kun je jouw abonnement beheren en opzeggen.