Retourneren bij Amazon in Nederland

Iets besteld bij Amazon, maar ben je toch niet tevreden met je aankoop? De webwinkel geeft jou 30 dagen de tijd om jouw pakket te retourneren. Veel items kun je gratis bij Amazon retourneren, zoals modeartikelen, schoenen en sieraden. Voor andere productcategorieën worden wel kosten in rekening gebracht. Indien je een elektronisch apparaat (zoals een e-reader) hebt gekocht, verwijder of wis dan eerst eventuele persoonlijke gegevens van het apparaat voordat je deze terugstuurt.

Stappenplan retourneren

  1. Ga naar ‘Bestellingen’ in jouw Amazon.nl account en klik op ‘items retourneren of vervangen’.
  2. Geef via het dropdown menu de reden voor de retournering aan. Bijvoorbeeld ‘defect/werkt niet juist of ‘’te laat bezorgd’. Na opgave van reden verschijnt er een opmerkingenvak, deze biedt ruimte voor eventuele extra informatie.
  3. Kies hoe je jouw geld terugbetaald wilt krijgen. Het bedrag wordt volledig teruggestort op je rekening óf toegevoegd aan het saldo op je Amazon-account.
  4. Selecteer je voorkeursmethode voor de retourzending.
  5. Print vervolgens het retourlabel en het Amazon retour overzicht uit. Het retourlabel plak je aan de buitenkant van de originele verpakking, het overzicht leg je bij de items die je terugstuurt. Geen printer in de buurt? Klik dan op de button om het label per mail naar een vriend(in) te sturen die wel in het bezit is van een printer.
  6. Pak het pakket goed in en brengt het binnen de aangegeven periode naar het dichtstbijzijnde postkantoor (Post NL Pakketpunt).

Status van jouw Amazon retour

Wil je weten hoe het retourproces er op dit moment voor staat? Bij ‘Bestellingen’ in jouw account kun je de huidige status van de retournering inzien. 

De terugbetaling

Wanneer je precies je geld terugkrijgt van de Amazon retour, is afhankelijk van de door jou gekozen betaalmethode. Bij terugbetaling bij de betaalmethoden iDEAL en creditcard duurt dit 5 tot 7 werkdagen nadat de retourzending is ontvangen door Amazon. Bij de bestelgegevens in je account kun je de actuele status van de terugbetaling controleren.

Herroepingsrecht

Als consument heb je bij elke overeenkomst die je sluit herroepingsrecht. Dit betekent dat je binnen 14 dagen zonder opgave van redenen jouw aankoop kunt annuleren, óók bij Amazon. Gebruik hiervoor dit annuleringsformulier  en stuur je aankoop binnen 14 dagen na ontvangst naar het desbetreffende adres in het annuleringsformulier. Meer informatie over het herroepingsrecht bij Amazon.

Items 30 dagen uitproberen

Artikelen retourneren kan bij Amazon.de binnen 30 dagen. Door deze ruime periode kun je op je gemak een product uitproberen. Wil je bijvoorbeeld zelf ervaren of de Kindle e-reader iets voor jou is? Dan kun je deze via de webshop dus op een laagdrempelige manier bestellen zonder je druk te maken over een krappe bedenktijd. Op de e-reader kun je boeken downloaden en alle functionaliteiten testen. Probeer tijdens de bedenkperiode wel voorzichtig te zijn met de Kindle e-reader. Beschadigde producten kunnen namelijk niet meer worden geretourneerd.