Kindle_Kids_Edition_Amazon_web.jpg

Amazon introduceert Kindle Kids editie

€109,99

In oktober 2019 heeft Amazon een speciale Kindle e-reader voor kinderen op de markt gebracht. De Kindle Kids editie met kleurrijke en kindveilige beschermhoes, is een speciale uitvoering van de nieuwste versie van het basismodel (10e generatie).

Lees meer

Nederlandstalige_boeken_voor_Amazon_Kindle.jpg

Steeds meer Nederlandstalige boeken beschikbaar

In de Amazon Kindle Store heb je steeds meer keuze uit Nederlandstalige boeken. Zowel van Nederlandse auteurs als vertaalde e-books. Wat dacht je van de bestseller ‘Grand Hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeijffer? Deze ontwikkeling is goed nieuws voor iedereen die het liefst verhalen leest in zijn/haar moedertaal!

 

Lees meer

Waterdichte_Kindle_Oasis.jpg

Review Kindle Oasis

€229,99

Volgens Amazon heeft de Kindle Oasis 2017 een nieuw, groter scherm (7 inch) en beschikt deze e-reader over de hoogste resolutie tot nu toe. Het display is breder dan je wellicht van andere Kindles gewend bent. Het voordeel: er passen meer woorden op een pagina wat de leeservaring ten goede komt. Lekker lezen aan het zwembad? De Kindle Oasis is bestand tegen een spatje water.

Review Kindle Oasis

Kindle Paperwhite 2018

Review Kindle Paperwhite 2018

€139,99

De nieuwste Kindle Paperwhite is naar eigen zeggen dunner en lichter dan zijn voorganger. Daarbij is deze ook nog waterproof. Dun en licht is de e-reader zeker. Met minder dan 200 gram kun je ‘m gemakkelijk voor een lange tijd in één hand houden tijdens het lezen. Of de Kindle Paperwhite daadwerkelijk waterdicht is, heb ik niet getest. Laten we ervan uit gaan dat Amazon dit wél uitvoerig heeft gedaan.

Review Kindle Paperwhite 2018

Kindle Icewine

Kindle Icewine

Prijs: Nog niet bekend

De huidige Kindle Paperwhite en Paperwhite 3g hebben een resolutie van 212 pixels per inch. De nieuwe versie, die in het 2e kwartaal van 2014 uit moet komen gaat 300 pixels per inch krijgen. Dit betekent dus nog meer leesplezier! Op deze manier wil Amazon gaan concurreren op kwaliteit met andere, duurdere merken.

De naam van de nieuwe E-reader gaat waarschijnlijk Icewine zijn, maar omdat Amazon informatie over een nieuw produkt pas prijsgeeft zodra het op de markt is, weten we dit en de daadwerkelijke release datum niet zeker. Volgens verschillende bronnen uit de Verenigde Staten die een proefversie in handen hebben gekregen was het scherm van glas en met een plastic rand eromheen. Op de zijkanten zaten knoppen zodat het scherm niet per se hoeft te worden aangeraakt bij het omslaan van een bladzijde.

Waarschijnlijk zullen nog meer eigenschappen van deze Kindle Icewine verbeteren, maar voorlopig is het slechts gissen. We wachten met spanning af!