Waterdichte_Kindle_Oasis.jpg

Review Kindle Oasis

€229,99

Volgens Amazon heeft de Kindle Oasis 2017 een nieuw, groter scherm (7 inch) en beschikt deze e-reader over de hoogste resolutie tot nu toe. Het display is breder dan je wellicht van andere Kindles gewend bent. Het voordeel: er passen meer woorden op een pagina wat de leeservaring ten goede komt. Lekker lezen aan het zwembad? De Kindle Oasis is bestand tegen een spatje water.

Review Kindle Oasis

Kindle Paperwhite 2018

Review Kindle Paperwhite 2018

€139,99

De nieuwste Kindle Paperwhite is naar eigen zeggen dunner en lichter dan zijn voorganger. Daarbij is deze ook nog waterproof. Dun en licht is de e-reader zeker. Met minder dan 200 gram kun je ‘m gemakkelijk voor een lange tijd in één hand houden tijdens het lezen. Of de Kindle Paperwhite daadwerkelijk waterdicht is, heb ik niet getest. Laten we ervan uit gaan dat Amazon dit wél uitvoerig heeft gedaan.

Review Kindle Paperwhite 2018

Kindle Icewine

Kindle Icewine

Prijs: Nog niet bekend

De huidige Kindle Paperwhite en Paperwhite 3g hebben een resolutie van 212 pixels per inch. De nieuwe versie, die in het 2e kwartaal van 2014 uit moet komen gaat 300 pixels per inch krijgen. Dit betekent dus nog meer leesplezier! Op deze manier wil Amazon gaan concurreren op kwaliteit met andere, duurdere merken.

De naam van de nieuwe E-reader gaat waarschijnlijk Icewine zijn, maar omdat Amazon informatie over een nieuw produkt pas prijsgeeft zodra het op de markt is, weten we dit en de daadwerkelijke release datum niet zeker. Volgens verschillende bronnen uit de Verenigde Staten die een proefversie in handen hebben gekregen was het scherm van glas en met een plastic rand eromheen. Op de zijkanten zaten knoppen zodat het scherm niet per se hoeft te worden aangeraakt bij het omslaan van een bladzijde.

Waarschijnlijk zullen nog meer eigenschappen van deze Kindle Icewine verbeteren, maar voorlopig is het slechts gissen. We wachten met spanning af!