Kindle Unlimited

Naast de aanschaf van losse e-books kun je bij Amazon nu ook een abonnement kopen waarbij je voor een vast bedrag per maand onbeperkt e-books kunt lezen. De Kindle Unlimited-dienst is op dit moment (nog) niet beschikbaar in Nederland, maar de kans is aanwezig dat wij straks net als Duitsland en Spanje ook hier profiteren van ‘all-you-can-read’. Voor nu moeten de ware boekenverslinders onder ons nog even geduld hebben.

Voor een tientje per maand onbeperkt lezen

Met Kindle Unlimited heb je toegang tot 1 miljoen boeken en duizenden audiobooks op elk gewenst apparaat. Dit betekent dat je ook zonder Kindle e-reader of Fire tablet gebruik kunt maken van de dienst. Via de gratis Kindle-apps op smartphones en tablets kun je dus ook ongelimiteerd e-books verslinden. Ja, écht all you can read dus. Het lidmaatschap kost 9,99 euro per maand. Bij aanschaf kun je de dienst één maand gratis uitproberen. Je kunt Kindle Unlimited vergelijken met diensten als Netflix of Spotify, alleen dan voor boeken. Als abonnementhouder mag je een onbeperkt aantal boeken lezen. Wel is er een limiet voor het aantal boeken dat je tegelijkertijd in je account kunt bewaren, namelijk 10.

Wat is het verschil met Amazon Prime Reading?

Kindle Unlimited heeft erg veel weg van Prime Reading, maar de diensten verschillen wel degelijk van elkaar. Zo is Kindle Unlimited beschikbaar voor iedereen (met een Amazon account) terwijl Prime Reading meer een e-books leenservice is, exclusief voor Prime-leden. Lees hier meer over Prime Reading.