Amazon Underground

In 2015 introduceerde het e-commercebedrijf Amazon het veelbelovende ‘’Amazon Underground’’. Een app die ervoor zorgt dat je niet meer hoeft te betalen voor premium games en apps. Helaas was Amazon Underground geen lang leven beschoren.

Wat is Amazon Underground?

Amazon Underground was voorheen hét alternatief voor de Play Store waar je betaalde apps en games geheel gratis kon downloaden. In sommige landen waren zelfs in-app-aankopen hier gratis te krijgen. Extra levens, kekke outfits of wapens voor je karakter, you name it. Alle in-app-aankopen waren €0.

De Amazon Underground werd in 2015 gelanceerd en verving de aanbieding 'gratis app van de dag'. Vlak na de release kende het platform een aantal noemenswaardige titels, waaronder Frozen Free Fall, Star Wars Rebels: Recon Missions, Angry Birds en vele andere spellen. Amazon claimde dat men voor ruim $20,000 aan apps en games in Amazon Underground kon vinden.

Amazon Underground op Android devices

Amazon Underground was eerst alleen beschikbaar op Amazon’s eigen producten. De verzameling van gratis apps en games was bedoeld om Kindles en Fire Tablets nog aantrekkelijker te maken. Later werd Amazon Underground ook toegankelijk gemaakt op andere Android devices. Al dan niet via een omweg. Je kon Amazon Underground namelijk niet zomaar vinden in de Google Play Store. Vanwege de directe concurrentie stond Google dit niet toe. Om Amazon Underground toch op je smartphone of niet-Amazon apparaat te krijgen, moest je de app downloaden via de website van Amazon. Apple-gebruikers daarentegen hebben nooit van Amazon Underground’s voordeeltjes kunnen profiteren.

Het einde van Amazon Underground

Op dit moment is Amazon Underground niet meer beschikbaar. Het stopzetten van het platform ging in fasen. Zo werden vanaf 31 mei 2017 geen nieuwe app-inzendingen voor het programma geaccepteerd. Bestaande deelnemers kregen hun ‘royalties’ nog wel uitbetaald. De toegang naar de Underground Actually Free store voor Android-apparaten werd in de zomer van 2017 afgesloten. Klanten van Fire tablets hadden nog tot 2019 toegang tot Amazon Underground. Reeds gedownloade spellen via het platform blijven volgens Amazon wel gewoon toegankelijk.

Een exacte reden voor het stopzetten van het programma heeft Amazon nooit gegeven. Op zoek naar Amazon apps die wél beschikbaar zijn? Check snel Prime Reading of Kindle Unlimited voor het aanschaffen van eindeloos veel e-books.