Amazon.nl nu volwaardige webshop

We moesten er lang op wachten, maar de Amerikaanse webshopgigant heeft Amazon.nl uitgebreid met ruim 100 miljoenen producten. Sinds dinsdag 10 maart 2020 hebben Nederlandse consumenten op Amazon.nl toegang tot een groots assortiment met producten op het gebied van mode, elektronica, beauty, wonen en nog veel meer. Voorheen verkocht Amazon op het Nederlandse platform enkel e-books.

Het assortiment

Op de dag van de lancering van Amazon.nl telt het assortiment maar liefst 100 miljoen producten. Toch wil Amazon het aanbod blijven uitbreiden. De productuitbreiding moet deels komen van Nederlandse ondernemers die via Amazon hun producten gaan verkopen. Een paar duizend ondernemers hebben zich reeds aangemeld. Naast het reguliere assortiment vind je op Amazon.nl ook scherpe dagdeals en weekaanbiedingen.

Als we kijken naar het aanbod Kindle e-readers, zien we dat de Kindle, Kindle Paperwhite en de Kindle Oasis allen online verkrijgbaar zijn. Voor Kindle accessoires moet je echter wat langer zoeken in de webshop. Voor deze categorie is geen tabje in het menu aangemaakt. Via deze link krijg je een overzicht van Kindle hoezen die je op Amazon.nl kunt bestellen. Hoe zit het met de Kindle Fire Tablets? Deze zijn helaas op dit moment nog niet beschikbaar op het Nederlandse platform. Ook via Amazon.de kunnen deze producten niet in Nederland geleverd worden. Wij hopen dat Amazon deze later alsnog aan het assortiment zal toevoegen.

Bezorging via Amazon.nl

Het distribtiecentrum van Amazon.nl staat in de stad Mönchengladbach, net over de Duitse grens vlakbij Roermond. Dit maakt dat de bezorging erg snel kan plaatsvinden. Kies je voor standaardbezorging, dan heb je jouw pakketje binnen 2-4 werkdagen in huis. Tevens kun je kiezen voor priority-bezorging (binnen 1-2 werkdagen) en zelfs voor bezorging op dezelfde dag. Lees hier alles over bestellen bij Amazon.nl.