Binnenkort: 3 nieuwe versies van de Kindle Paperwhite

Amazon kondigt drie nieuwe versies van de Kindle Paperwhite e-reader aan. De Paperwhite Standard, Paperwhite Kids en Paperwhite Signature Edition krijgen allen een aantal nieuwe features. Het is de eerste grote update van de Kindle Paperwhite sinds 2018. Naar verluidt zijn de geupgrade Kindles vanaf eind oktober online te bestellen.

Paperwhite Standard

De nieuwe Paperwhite Standard (174 x 125 x 8,1 mm) ziet er op het eerste oog bijna hetzelfde uit als zijn voorganger. Toch zijn er een aantal merkbare verschillen. Zo heeft het nieuwe model een groter scherm: een 6,8-inch display versus een 6 inch display van het vorige model. Daarbij heeft de nieuwe Kindle Paperwhite van Amazon kleinere randen aan weerszijden van het scherm. Handig is dat je de schermverlichting kunt aanpassen van wit naar een warmere amberkleur. Lekker zacht voor de ogen als je wilt lezen in een donkere omgeving!

De Kindle biedt tot 10 weken batterijduur. Geen nood dus als je even je oplader niet bij de hand hebt. Gebruik je een 9W USB-stroomadapter? Dan is je Kindle binnen 2,5 uur weer volledig opgeladen. Net als zijn voorganger is de nieuwe Paperwhite Standard waterdicht (IPX8).

Kindle Signature Edition

De Kindle Signature Edition (174 x 125 x 8,1 mm) heeft alles wat nieuwe Kindle Paperwhite te bieden heeft, plus draadloos opladen en schermverlichting die zich automatisch aanpast aan de lichtomstandigheden. Ook heeft dit model 32 GB opslagruimte in plaats van 8 GB. E-books lezen doe je op een 6,8-inch reflectievrij scherm. De Signature Edition gaat €189,99 kosten.