Review Kindle Oasis

Volgens Amazon heeft de Kindle Oasis 2017 een nieuw, groter scherm (7 inch) en beschikt deze e-reader over de hoogste resolutie tot nu toe. Het display is breder dan je wellicht van andere Kindles gewend bent. Het voordeel: er passen meer woorden op een pagina wat de leeservaring ten goede komt. Lekker lezen aan het zwembad? De Kindle Oasis is bestand tegen een spatje water.

Kindle Oasis met groot 7 inch scherm

Gebruiksvriendelijkheid en design

Het allereerste wat opvalt is het ergonomische design van de Kindle Oasis 2017. Het beeldscherm is niet gecentreerd, waardoor je een brede rand krijgt aan de zijkant waar je de Kindle vast kunt houden. Op deze rand zitten tevens twee fysieke bladerknoppen. Onder de dikke rand zit een blok waar o.a. de processor en batterij in zijn verwerkt. Het asymmetrische design is zeker één van de meest onderscheidende aspecten van de Oasis in vergelijking met andere Kindle e-readers. Deze eigenschap maakt dat de Kindle Oasis prettig is om met één hand vast te houden. Je duim blijft uit de buurt van het display. Door de e-reader gewoonweg om te draaien, kun je zelf bepalen aan welke kant je de extra ruimte voor je vingers wilt hebben. Het maak dus niet uit of je links- of rechtshandig bent. Het scherm draait automatisch mee wanneer je de e-reader omdraait. Daarbij is de Oasis ook heel licht, ongeveer 194 gram. 

Meer informatie over deze e-reader? Lees hier alles over de Amazon Kindle Oasis

De gladde afwerking van de aluminium behuizing maakt wel dat de e-reader gemakkelijker uit je handen vallen. Zorgvuldigheid is dus zeker gewenst. Wellicht is een beschermhoes ook geen overbodige luxe om voor meer grip te zorgen.

Prettig lezen op een groot display

De grootte van het display (7 inch) maakt het lezen van e-books iets prettiger dan op Kindle e-readers met een kleiner scherm. Gemiddeld passen er 30% meer woorden op een pagina waardoor je pagina’s minder vaak hoeft om te slaan. Het hoge contrast, de hoge resolutie (300 ppi) en het reflectievrij scherm zorgen voor écht zwarte letters op een witte achtergrond. De Kindle leest als papier, in wat voor soort ruimte je ook bent. Net als bij andere Kindles, zijn er diverse instellingen beschikbaar om het lettertype, marges en lettergrootte naar wens aan te passen. Een extra functie (in vergelijking met de Kindle Papwerwhite 2018) is het ‘nachtlampje’. Bij inschakeling van deze functie verlaagt de e-reader geleidelijk de helderheid van het scherm naarmate je ogen zich meer aanpassen aan de duisternis.

De batterijduur

Een volledig opgeladen accu gaat tot zo'n 6 weken mee. Er van uit gaande dat je een half uur per dag leest en de helderheid van het display op maximaal stand 10 staat. De Kindle kun je niet uitschakelen, maar slechts in de slaapstand zetten. Ondanks het missen van een echte uitknop, gaat de batterij over het algemeen heel lang mee en hoef je de Kindle Oasis bijna nooit op te laden. Het volledig opladen van de batterij kost ongeveer 2 uur.

Voordelen en nadelen van de Kindle Oasis 2017

Ben je van plan om de Kindle Oasis te kopen? Dan is het fijn om inzicht te hebben in de voor- en nadelen van deze e-reader. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Voordelen

  • Met het grote 7 inch display is het lezen op de Oasis een stuk fijner ten opzichte van de andere Kindle modellen.
  • Kan tegen een spatje water door het waterdichte design (IPX8). Hierdoor kun je de e-reader ook in bad of aan het zwembad gebruiken.
  • De dikke rand zorgt ervoor dat je de Kindle Oasis gemakkelijker met één hand kunt vasthouden zonder met je duim te dicht op het scherm te zitten.
  • De Kindle Oasis is verkrijgbaar in 3 versies. Je kunt ‘m bestellen met 8GB of 32GB opslagruimte. Daarnaast  is er een model verkrijgbaar met zowel 32GB opslagruimte als 3G.

Nadelen

  • Het asymmetrische design met een dik blok die je moet vasthouden kan een nadeel zijn indien je dit niet prettig of mooi vindt.
  • Op dit moment is de ietwat hoge prijs een nadeel van de Kindle Oasis. Het model met 8GB opslagruimte kost ruim €230. Heb je meer ruimte nodig voor bijv. luisterboeken nodig, dan kost de Oasis met 32GB €260.
  • Door deze review warmgelopen voor de Oasis? Je kunt de Kindle Oasis in Nederland bestellen via Amazon.

Koop nu bij Amazon