Amazon introduceert Kindle Kids editie

In oktober 2019 heeft Amazon een speciale Kindle e-reader voor kinderen op de markt gebracht. De Kindle Kids editie met kleurrijke en kindveilige beschermhoes, is een speciale uitvoering van de nieuwste versie van het basismodel (10e generatie).

Over de Kindle Kids editie

De Kindle Kids editie heeft net als de reguliere Kindle een 6 inch beeldscherm met een resolutie van 167 ppi en een batterij die ruim een week meegaat. De kindvriendelijke e-reader wordt standaard geleverd met een jaarabonnement op de dienst FreeTime Unlimited en 2 jaar garantie. De Kindle Kids editie is vanaf 30 oktober 2019 verkrijgbaar en kost €109,99. Helaas is de Kindle vooralsnog niet in Nederland leverbaar. 

Speciale functies van de kinder e-reader

Er zijn dus veel gelijkenissen met het standaardmodel uit 2019, maar wat maakt deze Kindle zo geschikt voor jonge lezers? Naast de functies waar alle andere Kindle-apparaten over beschikken, kun je als ouder leerdoelen instellen voor het kind. Ouders kunnen de leesvoortgang van hun kinderen voor elk e-book bekijken en de ingestelde leesdoelen bijhouden. Is het leerdoel behaald? Dan kun je jouw kind belonen met een badge. Ook kunnen kinderen hun leesvaardigheid verbeteren en nieuwe woorden leren met het geïntegreerde woordenboek en de woordenschattrainer. Tevens is de Kindle Kids edition voorzien van een verbeterde zoekfunctie om het opzoeken van boektitels voor kinderen eenvoudiger te maken.

Meer weten over de kindvriendelijke e-reader? Bekijk hier de Kindle Kids editie op de website van Amazon.