Kindle paperwhite, de beste e-reader tablet

Kindle Paperwhite

Kindle Paperwhite krijgt 4 van de 5 sterren gebaseerd op 27 stemmen.

vanaf €169,99

De Kindle Paperwhite is de nieuwere versie van de Kindle e-reader. Dit model is de dunste en lichtste Kindle Paperwhite tot nu toe. Dankzij het reflectievrije 300ppi-display leest de Kindle zelfs in fel zonlicht net als echt papier.

Koop nu bij Amazon
  • Geen schittering in fel daglicht
  • Nu waterdicht (IPX8) zodat je op het strand, aan het zwembad of in bad kunt lezen en ontspannen
  • Zacht voor de ogen dankzij instelbaar warm licht
  • Batterij gaat tot wel 10 weken mee, niet slechts een paar dagen
  • Beschikt over 16GB aan geheugen. Dat is een verdubbeling in capaciteit vergeleken met zijn voorganger
  • Met de functie 'Audible' koppel je eenvoudig oordopjes of een luidspreker via bluetooth aan je apparaat. Deze Kindle kopen in Nederland? Audible is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands

Specificaties Kindle Paperwhite

PrijsVanaf €169,99
Display6,8" Paperwhite display met exclusief Carta e-paper technologie en 16-level gray scale
Resolutie300 ppi
Ingebouwd lampjeJa
Glasvrij schermJa
SysteemvereistenDe Kindle E-reader is klaar voor gebruik uit de doos. Geen software of computer is nodig.
BatterijlevenZonder wireless gebruik gaat de batterij zes weken mee bij een half uur lezen per dag. Met wireless varieert de tijdsduur met het gebruik van WiFi.
Oplaadtijd5 uur met de bijgeleverde USB kabel
WifiWi-Fi gebruik is mogelijk bij alle hotspots en draadloze privenetwerken
Opslag16 of 32 GB, goed voor duizenden boeken, plus gratis opslag in de cloud voor alle Amazon content.
Grootte174 x 125 x 8,1 (mm)
Gewicht205 gram
Ondersteunde contentKindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, onbeveiligde MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP na conversie
Garantie1-jaar gelimiteerde garantie en service
Releasedatum2021
InbegrepenKindle, USB 2.0 kabel, en Snel Starten Gids.
Kindle Paperwhite afmetingen

Benieuwd naar de ervaring van mensen die de Amazon Kindle Paperwhite in huis hebben? Lees onze review van de Kindle Paperwhite (2018).

Gratis Cloud Storage

Bij al uw Kindle e-readers krijgt u gratis opslag in de Amazon cloud voor al uw boeken die u bij Amazon gekocht heeft.

Kindle E-Readers

Lampje in uw E-Reader

In alle Kindle Paperwhite modellen en de Kindle DX zit een ingebouwd lampje zodat u ook in het donker goed kunt lezen.

Kindle Paperwhite

Koop een Kindle

Koop een Kindle geeft de meest uitgebreide informatie, inclusief specificaties en videos voor alle Kindle apparaten

Fijn lezen met de Kindle ereader

Leest als een boek...

Witter scherm, donkerdere tekst
VERBETERD - Geniet van nog betere contrasten op de laatste Kindle Paperwhite. Wit is nu nog witter en zwart is nog zwarter om nog scherpere, helderdere teksten te laten zien. De schermen met hoge resolutie zorgen voor lettertype mogelijkheden waaronder de populaire Baskerville en Palatino. Bovendien zijn alle lettertypen met de hand aangepast om de leesbaarheid te maximaliseren.

Snelle en makkelijk pagina's omslaan
VERBETERD - De processor op de Kindle Paperwhite is 25% sneller dan de vorige generatie wat ervoor zorgt dat pagina's sneller omslaan dan bij een echt boek. De nieuwste aanraaktechnologie herkent de lichtste aanrakingen.

Verken het boek zonder je plaats te verliezen
NIEUW - Met de nieuwe functie Page Flip kunt u per pagina, per hoofdstuk of naar het einde van het boek gaan om even te spieken, zonder dat u uw huidige positie in het boek verliest.

Maak en deel notities
In de marges van het boek kunt u notities maken, aanpassen en verwijderen, of zelfs de notities exporteren naar uw computer. Deel belangrijke notities op facebook en twitter, of bekijk de passages die andere lezers frequent hebben aangestipt.

beterdan eenboek.jpg

... en gaat verder dan een boek

Zoek het op
VERBETERD - Kindle Paperwhite Smart Lookup is een kenmerk waarmee u direct toegang heeft tot alle kennis in de New Oxford Amarican Dictionary voor het opzoeken van definities, karakters, instellingen en meer zonder dat u de pagina waar u zich bevindt hoeft te verlaten.

Pas de tekstgrootte aan
Creëer uw favoriete leeservaring door de tekstgroottes aan te passen terwijl u leest. U kunt kiezen uit acht verschillende groottes. Met een vergrootte tekts heeft u minder snel last van ogen die moe worden van het lezen.

Verbeter uw vocabulair
NIEUW - Woorden die opgezicht worden in het woordenboek worden automatisch toegevoegd aan uw vocabulair-bouwer zodat u de woorden makkelijk nog eens kunt terugzoeken en uw kennis zodoende uitbreidt.

Voetnoten
NIEUW - Met een enkele klik op de e-reader klapt u de voetnoot uit zonder dat u de pagina waar u zich bevindt hoeft te verlaten.

Ga dieper met X-Ray
Exclusief op de Kindle kunt u de belangrijkste zaken in een boek verkennen, Bekijk alle pagina's in het boek met relevante ideeën, fictieve karakters, historische figuren, plaatsen of interessante onderwerpen. Houdt de klik ingedrukt op de naam om meer informatie te krijgen.

Draag uw volledige bibliotheek bij u
Wanneer u een Kindle Paperwhite koopt kunt u meer dan 1000 boeken bij u houden, zodat u nooit zonder uw favoriete boeken bent. Waar u ook bent, u heeft uw bibliotheek bij u.

Heeft u nog tijd voor dat ene hoofdstuk
In een oogopslag kunt u zien of u nog tijd heeft voor dat ene hoofdstuk. De leestijd is gebaseerd op uw persoonlijke leessnelheid en wordt continu aangepast aan uw leesgewoonten. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om te besluiten om nog een hoofdstuk te gaan lezen of het huidige hoofdstuk uit te lezen.

Ga verder waar u gebleven bent
Whispersync technologie synchroniseert uw laatste paginalocatie, bladwijzer en annotaties bij al uw apparaten zodat u altijd verder kunt gaan waar u gebleven bent.

Nooit zonder een boek
Shop in de uitgebreide Amazon winkel, kies een titel en begin uw nieuwe boek te lezen in een paar seconden. Onze snelle WiFi levert boeken in minder dan 60 seconden, zonder dat u een computer nodig heeft.

Vertaal pagina's direct
Selecteer elk woord of frase om direct te vertalen in bijvoorbeeld Nederlands, Spaans of Japans. Vertalingen worden uitgevoerd door de BING vertaalservice.